Toppence

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

In the Spotlight

mcgartland_eBoekenwurm
Fifty Dead Men Walking
"He lived like a real life James Bond, knowing full well that every day could be his last"- Sunday Express
neworleansLekker op het bord
New Orleans Groenteschotel
Veel verse groenten, verrassend van smaak

whiskyglasWetensWaard
Uisge Beatha - Water of Life
Whisky, er wordt veel over gesproken. Maar wat is het en hoe wordt het gemaakt?

aardbeien 2 goyp toppence

geuzmedia

Polls

De Prinsemarij - Laren NH

E-mail Print PDF

De Prinsemarij ligt in hartje Laren, en is gesitueerd in het voormalige raadhuis en politiebureau, zoals de naam al aangeeft. Het gebouw dateert van 1887, gebouwd in opdracht van de toenmalige wethouder van de gemeente Laren Hendrik Pandelaar. De huidige eigenaars, ook Pandelaar geheten, hebben het pand in 1992 van de gemeente Laren overgenomen, teruggebracht naar de staat van 1887, en er een restaurant in geopend.

 

Algemene gegevens
Spijslokaal de Prinsemarij
Sint Janstraat 1
1251 KX Laren

Telefoon: 035-5317323
Fax: 035-5315039

Website: www.prinsemarij.nl
E-mail:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Openingstijden:
Maandag tot en met zaterdag: 11.00 – 23.00
Zondag: 12.00 – 23.00
Keuken open: dagelijks 12 – 21.30

Wij arriveerden in de Prinsemarij op een vrijdagavond in november, zo rond de klok van 7 uur, en het was er gezellig druk. De bovenverdieping, die geheel rookvrij is, hebben we helaas niet gezien. Wij zaten in de rustieke benedenzaal, waar de ongeveer 10 a 12 tafels van verschillende grootte goed gevuld waren.

De Menukaart
De eerste 5 pagina’s van de menukaart besloegen de lunchgerechten, de daarop volgende 2 pagina’s waren voor de voor- en hoofdgerechten. Als aardigheidje waren er voor de kinderen ook 2 speciale pagina’s opgenomen; zo voelen de kleintjes zich ook makkelijker thuis in een ‘grote mensen-‘restaurant.

De kaart
De kaart is eenvoudig, maar toch voor elk wat wils. De voorgerechten zijn zeker apart te noemen, afgezien van de traditionele carpaccio’s. De hoofdgerechten, bestaande uit vis, vlees en vegetarisch zoals elk redelijk restaurant betaamt, zijn in principe eenvoudig, maar voor elk gerecht is er wel een apart tintje aan toegevoegd. Op de kaart stond oa: zalm, tonijn, ossehaas, maar ook spare-ribs en kipsaté.

Onze keuze
Voorgerecht
Wouter: Kaassoep met walnoot en zalm.
Aangetrokken door de naam (kaassoep), en de toch ietwat vreemd ogende combinatie van kaas en zalm, bleek dit een uitstekende keuze te zijn. De soep werd goed warm geserveerd, en de combinatie met walnoten viel goed in de smaak.

Marleen: Quiche met spek en ui, geserveerd met een salade.
De quiche had iets warmer gekund, dan was waarschijnlijk ook de smaak van spek en ui beter tot zijn recht gekomen. De tomatensaus die bij de quiche geserveerd werd (de quiche was in zijn geheel overgoten met de saus) overheerste naar mijn idee nogal.
Als er aan de 2 hierboven genoemde puntjes nog wat aandacht zou worden besteed, bv tomatensaus apart serveren, en het geheel iets warmer, is het een echte aanrader.

Hoofdgerecht
Wouter: lamsracks, geserveerd met aardappelschijfjes gegratineerd met kaas.
De lamsracks hadden een heel krokante korst van verschillende soorten kruiden, wat voor een verrassende smaakcombinatie zorgde. Het geheel werd geserveerd met warme en koude groenten; de hoeveelheid van het hele menu echter teveel voor één persoon. Het lamsvlees was heerlijk zacht en mals, en nog een beetje rozig van binnen.
Het geheel krijgt een dikke voldoende.

Marleen: Saté van varkenshaas met een pittige satésaus
Geserveerd met een kleine salade, atjar tjampoer, kroepoek en frites.
De saté van varkenshaas was prima, goed doorbakken en lekker van smaak. Ook hier geldt dat de hoeveelheid erg ruim was, zeker als men, zoals wij gedaan hebben, er een 3-gangenmenu van maakt. De satésaus was inderdaad lekker pittig, maar leek jammer genoeg niet zelf gemaakt. Wij gokken op Wyko, met wat sambal er doorheen. Niks mis mee qua smaak, maar in een restaurant verwacht ik, alle tv-koks indachtig, toh een eigengemaakte saus. De atjar tjampoer kon ook niet tippen aan verse; ook deze leek kant en klaar uit een glas geschept te worden. Een eenvoudig gerecht, ondanks de niet zelfgemaakte saus toch wel erg lekker.

Nagerecht
Wouter: Dame Blance, met advocaat
Elk zichzelf resepcterend restaurant moet een goede Dame Blanche op tafel kunnen zetten met als standaard ingrediënten ijs, slagroom en chocoladesaus, en de Prinsemarij vormt hierop geen uitzondering. Als extraatje werd er naar keuze advocaat bij geserveerd; dat het geheel wel een feestelijk tintje gaf. Alleen de slagroom was iets te dik geklopt.

Marleen: Irish Coffee
Als allereerste de opmerking dat men op de menukaart sprak over Irish Whisky, en iedere ook maar ietwat whisk(e)y kenner weet dat dit een onvergeeflijke fout is: het is Scottish whisky en Irish whiskey. Dat ene lettertje maakt zoveel verschil…
Het werd geserveerd in een standaard Irish Coffee glas, waar zelfs de juiste maten al op staan. Dit zijn geen vrijblijvende maten, maar een precieze aanwijzing om van alle ingrdiënten de juiste hoeveelheid te kunnen toevoegen. De onderste helft is voor de whiskey met suiker, daarna aangevuld tot de bovenste streep met (sterke) koffie, waar bovenop de slagroom komt. Bij de Prinsemarij was de verhouding koffie/whisley en slagroom echter niet in de juiste verhouding aanwezig; te weinig koffie/whiskey, teveel slagroom. Toch vond deze Irish Coffee tijdens ons bezoek gretig aftrek; de smaak was wel goed, en heerlijk om de koffie/whiskey door de slagroom heen te drinken. Ook het traditionele koekje ontbrak niet: een speculaasje. Niet ingepakt: beter voor het milieu, slechter voor de hygiëne.

Kwaliteit/Prijsverhouding
Wie bij de Prinsemarij gaat eten, krijgt meer dan waar voor zijn geld; de gerechten zijn zeker niet te hoog geprijsd, mede gelet op de hoeveelheid die geserveerd wordt.

Personeel
Het personeel verdient een hele dikke pluim.
Kundig, snel en vriendelijk; dat zijn de woorden waarmee het personeel getypeerd kan worden. Er liepen ongeveer 4 a 5 mensen rond, en iedereen heeft op enig moment wel aan onze tafel gestaan, altijd met een glimlach, en met een tegenwoordig bijjna uitgestorven echte interesse in de mening van ons als klant.

Website
De website doet het restaurant te weinig eer aan; deze ziet er niet professioneel uit, en wekt zeker niet de interesse van mensen om het restaurant een bezoek te brengen. Voor een kleine investering zou men een mooie, uitdagende site neer kunnen zetten. De menukaart op de site mag ook worden aangepast; deze strookt niet met de kaart die men in het restaurant onder ogen krijgt. En als je dan een eigen website hebt, zorg dan ook dat er een bijbehorend e-mail-adres is. Het nu gebruikte xs4all-adres oogt een beetje knullig voor een bedrijf/restaurant.

Totaaloordeel: een ruime 7.
Eten eenvoudig en lekker; bediening uitstekend.


Foto: www.prinsemarij.nl
 

Last Updated ( Sunday, 23 August 2009 10:58 )  

Leuke spreuken!

Verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt, hoe ouder je wordt

Veel mensen danken hun goede geweten aan hun slechte geheugen

Verstand is het meest eerlijk verdeeld op deze wereld. Iedereen denkt er genoeg van te hebben

About me!

Wil je echt weten wie er achter deze website zit? Weet je heel zeker dat je dat wilt weten....?
Klik dan op Read More......

Who's Online

We have 10 guests online
You are here: Home Eten & Drinken Eten buiten de deur De Prinsemarij - Laren NH