Toppence

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

In the Spotlight

mcgartland_eBoekenwurm
Fifty Dead Men Walking
"He lived like a real life James Bond, knowing full well that every day could be his last"- Sunday Express
neworleansLekker op het bord
New Orleans Groenteschotel
Veel verse groenten, verrassend van smaak

whiskyglasWetensWaard
Uisge Beatha - Water of Life
Whisky, er wordt veel over gesproken. Maar wat is het en hoe wordt het gemaakt?

aardbeien 2 goyp toppence

geuzmedia

Polls

Mijn Plezierbrevier - Kees van Kooten

E-mail Print PDF

Kees van Kooten heeft met zijn boeken al hele volksstammen aan het lachen gemaakt, maar waar moet hij zelf om lachen? Mijn Plezierbrevier geeft het antwoord. Een tijdloze bundel vol Engels-Amerikaanse humor, met de natuurleukste korte verhalen van ultra-grappige grootheden als James Thurber, Stephen Leacock en S.J. Perelman. Maar ook met verrassend komische stukken van tientallen minder bekende of (ten onrechte) vergeten humoristen uit de vorige twee eeuwen.
Geen 'hochkomik', maar sublieme 'little man humour' ; verzameld, vertaald en van uitgebreid (en geestig) commentaar voorzien door de samensteller. Met Mijn Plezierbrevier levert Kees van Kooten zijn geloofsbrieven af. Op de bijgevoegde cd leest hij een aantal van de beste verhalen voor.


Mijn eigen mening.

Ik ben al jarenlang een groot liefhebber van Kees van Kooten; niet alleen van zijn boeken, maar ook van zijn televisiewerk, dat hij grotendeels met Wim de Bie heeft gedaan. Wie kent niet meer Jacobse en van Es, het Simplistisch Verbond, de oudere jongere en de jongere oudere en van Kooten en de Bie’s Keek op de Week? Hun taalvaardigheid, en daarmee de humor, was voor mij atijd een genot om te zien en te lezen. Echter; waar Kees van Kooten zijn inspiratie vandaan haalt uit de genoemde stukken in “Mijn Plezierbrevier” kunnen deze mij niet altijd bekoren. Een enkel verhaal is wel aardig en lijkt ook op de verhalen van Kees van Kooten, maar voor het gros van de verhalen in dit boek loop ik niet warm. Bij geen enkel verhaal kreeg ik de neiging om het boek waar het verhaal uit kwam ook te gaan lezen. Elk verhaal wordt voorafgegaan of gevolgd door commentaar van Kees van Kooten zelf; deze korte beschouwingen zijn voor mij het meeste de moeite waard om te lezen. Wie zijn kennis van humoristische verhalen en schrijvers van vooral enkele tientallen jaren geleden wil uitbreiden, doet er goed aan dit boek te lezen; je doet veel nieuwe kennis van de betreffende schrijvers op. Wie een ‘ouderwetse’ bundel van Kees van Kooten-verhalen wil lezen, moet aan dit boekgeen tijd besteden. Ik ken nu de humoristische actergrond van Kees van Kooten; maar dit kan ik (gelukkig!) niet terugvinden in zijn eigen verhalen. Ik hoop dan ook dat de volgende bundel weer eigen verhalen zal bevatten. 

Last Updated ( Sunday, 23 August 2009 11:37 )  

Leuke spreuken!

Verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt, hoe ouder je wordt

Veel mensen danken hun goede geweten aan hun slechte geheugen

Verstand is het meest eerlijk verdeeld op deze wereld. Iedereen denkt er genoeg van te hebben

About me!

Wil je echt weten wie er achter deze website zit? Weet je heel zeker dat je dat wilt weten....?
Klik dan op Read More......

Who's Online

We have 48 guests online
You are here: Home Mix & Match Boekenwurm Mijn Plezierbrevier - Kees van Kooten