Toppence

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

In the Spotlight

mcgartland_eBoekenwurm
Fifty Dead Men Walking
"He lived like a real life James Bond, knowing full well that every day could be his last"- Sunday Express
neworleansLekker op het bord
New Orleans Groenteschotel
Veel verse groenten, verrassend van smaak

whiskyglasWetensWaard
Uisge Beatha - Water of Life
Whisky, er wordt veel over gesproken. Maar wat is het en hoe wordt het gemaakt?

aardbeien 2 goyp toppence

geuzmedia

Polls

De Colonie - Breda (Lunch)

E-mail Print PDF

Paviljoen de Colonie is gevestigd in het monumentale pand van Stadshotel de Klok aan de Grote Markt in Breda. Het restaurant heeft een unieke ligging met uitzicht op de markt en de Grote Kerk van Breda. De koloniale inrichting met glas in lood, oude schilderijen en stukken uit heel de wereld geven een gezellige en ongedwongen sfeer.

 

Algemene gegevens
 
Paviljoen de Colonie Breda
Grote Markt 26-28
4811 XR, Breda

Telefoon: 076 - 52 140 82
Fax: 076 - 514 34 63

Website: http://www.colonie.nl
E-mail: breda@colonie.nlDit e-mailadres is beschermd door spambots, je hebt Javascript nodig om dit te kunnen bekijken

Keuken open:
Lunch: 11.00 – 17.00 uur
Diner: vanaf 17.00 uur

Menukaart
De Colonie in Breda heeft een zeer uitgebreide lunchkaart, zowel warm als koud, voor een ieder wat wils. Ik kan me niet voorstellen dat er nog iemand op deze wereld rondloopt, die hier geen keuze uit zou kunnen maken!

Onze keuze
Wouter & Marleen
We hebben beide gekozen voor een uitsmijter met spek en champignons; een lekker en hartig lunchgerecht op een koude winterdag. De uitsmijter was gemaakt van 3 eieren; goed gebakken met voldoende spek en champignons. Een klein nadeel was dat we niet gevraagd werden welk soort brood we voor onze uitsmijter wilden: we kregen witbrood. De uitsmijter werd geserveerd met een lekkere groengarnituur.

Negatief puntje dat we wel vaker bij ‘een’ Colonie bemerkt hebben is het lange wachten op het eten. Als ik ergens ga lunchen, wil ik daar geen uren tijd aan besteden. Een lunch is voor mij een redelijk snelle maaltijd, en zeker gezien de gerechten op de menukaart van de Colonie zou dit zeker mogelijk moeten zijn. Echter, onze lunch liet na het bestellen meer dan een half uur op zich wachten. Toen wij onze lunch inmiddels gekregen hadden, werden andere klanten er op gewezen dat er een wachttijd van ongeveer 20 minuten was. Deze mededeling hadden wij voor onze lunch ook op prijs gesteld; dan weet je ten minste hoe lang het nog gaat duren.

Kwaliteit/Prijsverhouding
Uitstekend! De diverse lunchgerechten zijn redelijk geprijsd, en de kwaliteit mag er wezen. Wij lunchen wel vaker in de Colonie in Breda, en hebben hierover nog nooit klachten gehad.

Personeel
Er loopt genoeg personeel rond, en men is ook bijzonder vriendelijk en hulpvaardig. Echter: het lijkt wel alsof men niet in de buurt is op het moment dat wij een vraag hebben. Uit ervaring lopen we, na ontvangst van de rekening, altijd meteen mee met de serveerster om te betalen; ga je erop wachten, dan heb je kans dat je nog eens  10 minuten zit.

Website
De website is up-to-date. Minder duidelijk is alleen bij welke Colonie-vestiging je je bevindt. De meest recente menukaart is aanwezig. Reserveringen kunnen hier telefonisch worden doorgegeven. Op de website is alleen geen informatie te vinden over de openingstijden van de Colonie in Breda; alleen de openingstijden van de keuken wordt vermeld.

Totaaloordeel: 7.5
Dit zou makkelijk hoger kunnen zijn, als we niet zo lang op ons eten hadden moeten wachten zonder enige uitleg, en als er net dat beetje meer aandacht was geweest voor het brood dat wij wensten voor onze uitsmijter. Maar helaas: daar verschilt een goed restaurant zich van een uitstekend restaurant, zelfs bij een lunch. Toch wil ik de Colonie, en niet alleen de vestiging in Breda maar ook de anderen (Houten, Utrecht, Maarssen, ’s-Graveland, Amersfoort en binnenkort ook Waardenburg) van harte aanbevelen voor een gezellig etentje met familie, vrienden of zakenrelaties.

 

Leuke spreuken!

Verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt, hoe ouder je wordt

Veel mensen danken hun goede geweten aan hun slechte geheugen

Verstand is het meest eerlijk verdeeld op deze wereld. Iedereen denkt er genoeg van te hebben

About me!

Wil je echt weten wie er achter deze website zit? Weet je heel zeker dat je dat wilt weten....?
Klik dan op Read More......

Who's Online

We have 9 guests online
You are here: Home Eten & Drinken Eten buiten de deur De Colonie - Breda (Lunch)