Toppence

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

In the Spotlight

mcgartland_eBoekenwurm
Fifty Dead Men Walking
"He lived like a real life James Bond, knowing full well that every day could be his last"- Sunday Express
neworleansLekker op het bord
New Orleans Groenteschotel
Veel verse groenten, verrassend van smaak

whiskyglasWetensWaard
Uisge Beatha - Water of Life
Whisky, er wordt veel over gesproken. Maar wat is het en hoe wordt het gemaakt?

aardbeien 2 goyp toppence

geuzmedia

Polls

Big Daddy's - Nieuwegein

E-mail Print PDF

Geniet van de sfeer van een authentiek Amerikaans Roadhouse met een grote eilandbar, gezellige zitjes en een eerste verdieping met balkon en poolroom. Een prima plek om met je gezin, je vrienden of je collega’s te eten of te borrelen. Bij mooi weer kun je op het zonnige terras terecht. Op de grens van Nieuwegein en Utrecht, vlakbij de A2 en de A12. Met auto, fiets en openbaar vervoer ben je er zo en je parkeert gratis voor de deur.

 

Algemene gegevens

Big Daddy’s Roadhouse
Symfonielaan 3
3438 EX Nieuwegein

Telefoon: 030 – 630 01 77
Fax: 030 – 630 01 78

Website: http://www.bigdaddys.nl
E-mail: info@bigdaddys.nlDit e-mailadres is beschermd door spambots, je hebt Javascript nodig om dit te kunnen bekijken

Openingstijden
Zondag t/m Donderdag: 16.00u – ca. 23.00u
Vrijdag: 16.00u – 03.00u
Zaterdag: 16.00u – 03.30u

Menukaart
Big Daddy’s Roadhouse heeft een menukaart die grotendeels gebaseerd is op een Amerikaans restaurant; je treft er de nacho’s aan, burgers, spare ribs, maar ook de kipsate en oerhollandse bitterballen. Er zijn geen vis-gerechten, en slechts een enkele sandwich die de naam ‘vegetarisch’ mag dragen. Voor echte vleesliefhebbers is er echter volop keuze!

Onze keuze
Voorgerecht
We hebben 2 voorgerechten besteld, en samen van beide gegeten

Bread Basket
Een mandje met 3 verschillende soorten stokbrood en 2 aparte, kleine broodjes, geserveerd met knoflookboter en Sweet Pepper boter. Het feit dat er verschillende soorten brood werden geserveerd, met 2 soorten boter, maakte een ‘eenvoudig broodmandje’ toch weer apart.

Nacho Melt
Nacho chips uit de oven, overgoten met gekruid gehakt, salsa en gesmolten kaas. Daarbovenop sour cream en jalapenos. De frisse Pina Coladasuas zoals vermeld op de menukaart hebben we niet gezien. Maar: het smaakte fantastisch! Lekkere combinatie, en erg groot voor een voorgerecht (erg amerikaans dus). Een aanrader.

Hoofdgerecht
Als hoofdgerecht kozen we beiden voor de Spare Ribs, met echte BBQ-saus. Aangezien Wouter een paar jaar in BBQ-country Memphis heeft gewoond, weet hij wat echte BBQ is. En deze is goed! De ribs worden op een echte open grill gebakken, en overgoten met de eigen Big Daddy’s Smokey BBQ saus. Heel goed gegaard, met weinig vet vlees. We hebben er eigenlijk helemaal geen commentaar op, behalve dan: erg lekker! De ribs worden geserveerd met een kleine groengarnituur en de speciale BBQ-frietjes. Deze worden zonder vragen met mayonaise geserveerd; geen gezeur van € 0.50 extra voor de mayo, of iets dergelijks.

We hebben geen apart nagerecht genomen, maar besloten tot een lekkere kop koffie. En lekker was het zeker! Om te beginnen in een grote mok. Maar wat belangrijker is: de koffie leek vers gezet en smaakte uitstekend.

We kregen voldoende servetjes (ribs eet je ten slotte met je handen, en met de BBQ saus kunnen deze nogal eens vuil worden), en een bakje water met citroen om de handen af te spoelen. Goed geregeld!

Kwaliteit/Prijverhouding
Deze is goed, alleen vonden we de prijs van de nacho melt (€ 7.80) nogal aan de hoge kant in vergelijking met de rest van de prijzen. Ik zou een deel van het FingerFood ook als voorgerecht op de kaart zetten; dat was veel beter geprijsd.

Personeel
Wat een toppers! Die verdienen gewoon een dikke 10. Snel, vriendelijk en bijzonder hulpvaardig. Wij hadden een serveerster die duidelijk veel ervaring had. Goed kijken of de gasten nog drinken hebben; lege glazen meteen weghalen; erg professioneel. Extra servetjes halen bij het serveren van de spare ribs. Een “smakelijk eten” van een van de anderen die langs liep, elke keer weer vragen bij het weghalen van de lege borden of het gesmaakt had. Bij onze vraag of we met ‘pin’ konden betalen, meteen de draadloze pinautomaat halen; het leek wel of geen moeite teveel was voor deze groep mensen! En bij het weggaan zelfs een hand krijgen. Waar gebeurt dit nog? Fantastisch gewoon! Ik blijf maar superlatieven gebruiken, maar deze mensen verdienen het.

We zijn wel vaker bij Big Daddy’s gaan eten, en niet elke keer is onze ervaring met het personeel zo positief geweest. Vaak werden we door meerdere mensen geholpen, waarvan de een niet wist dat de ander al gevraagd had. Dit probleem is overduidelijk heel goed aangepakt, onze complimenten.

Website
De website is overzichtelijk, en laat duidelijk zien dat Big Daddy’s meer is dan alleen maar een restaurant. Alle informatie is snel toegankelijk. Men hoeft niet te zoeken waar bepaalde informatie zich bevindt, want de menustructuur is overduidelijk. Het enige dat ik niet kon vinden is wat het programma ‘Big Daddy’s Friends’ en de ‘Friends Card’ nu precies inhoudt. Daar moet je een e-mail voor sturen, en genereer je dus of onnodig veel e-mails omdat mensen geen idee hebben wat het programma inhoudt en voor wie het geschikt is, of (en dat gebeurt bij mij) verhoog je de drempel om toe te treden tot de ‘Friends’-Club.

Totaaloordeel: ruime 8.5
We zijn blij verrast met de kwaliteit van het eten, de toegankelijkheid, parkeerplaats, en bovenal de service. Verwacht geen chique restaurant, dat is Big Daddy’s zeker niet. Maar het is wel wat het beloofd: een Roadhouse. Als aanbeveling om het nog Amerikaanser te maken: maak een apart rokersgedeelte, dat vind je in elk restaurant in the States en zouden we erg op prijs stellen.  Geef ook tomatenketchup bij de BBQ frietjes, of geef in elk geval de klant de mogelijkheid tot kiezen (ik weet wel zeker dat als we er om gevraagd hadden, we het ook gekregen hadden), en als laatste, als echte Hollander: volg het goede voorbeeld, en geef free refills! Gelet op de hoeveelheid ijsklontjes in onze cola’s kan het Big Daddy’s niet echt veel meer kosten.

 

Leuke spreuken!

Verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt, hoe ouder je wordt

Veel mensen danken hun goede geweten aan hun slechte geheugen

Verstand is het meest eerlijk verdeeld op deze wereld. Iedereen denkt er genoeg van te hebben

About me!

Wil je echt weten wie er achter deze website zit? Weet je heel zeker dat je dat wilt weten....?
Klik dan op Read More......

Who's Online

We have 5 guests online
You are here: Home Eten & Drinken Eten buiten de deur Big Daddy's - Nieuwegein