Toppence

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

In the Spotlight

mcgartland_eBoekenwurm
Fifty Dead Men Walking
"He lived like a real life James Bond, knowing full well that every day could be his last"- Sunday Express
neworleansLekker op het bord
New Orleans Groenteschotel
Veel verse groenten, verrassend van smaak

whiskyglasWetensWaard
Uisge Beatha - Water of Life
Whisky, er wordt veel over gesproken. Maar wat is het en hoe wordt het gemaakt?

aardbeien 2 goyp toppence

geuzmedia

Polls

Las Brasas - Bussum

E-mail Print PDF

Restaurant Las Brasas is al sinds begin jaren '90 een begrip in 't Gooi. Las Brasas hanteert een drie-gangen keuze menukaart, met een uitgebreid aanbod aan heerlijke Frans-Nederlandse gerechten. Las Brasas beschikt over een groot aantal tafels voor twee personen en kleine gezelschappen en is tevens zeer geschikt voor groepen en gezinnen.


Algemene gegevens
Brinklaan 62
1404 EZ  Bussum

Telefoon: 035 6913056

Website: www.lasbrasas.nl

Openingstijden: Dagelijks vanaf 17.30uur
Keuken open: tot 21.30 uur
Reserveren gewenst, dagelijks vanaf 14.30 uur

Kaart
Er is een algemene menukaart, met een beperkte hoeveelheid voor- hoofd- en nagerechten. Alle gerechten zijn los te bestellen, maar er is voor het gemak een 3-gangenmenu-prijs ingevoerd. Nadeel is dat je niet alle combinaties voor deze prijs kunt krijgen, maar dat veel gerechten een toevoeging op de totaalprijs betekenen. Voor kinderen zijn er speciale kindermenu’s. De gerechten zijn Frans-Nederlands. De menukaart wijzigt per seizoen, maar enkele gerechten zijn blijvend, waaronder een carpaccio met mosterddressing, de Argentijnse biefstuk met Roquefortsaus, en de bekende Tiramisu.

Onze keuze
Voorgerecht
Wouter & Marleen: Parmaham met perzik en een rode wijnsaus
Goed voorgerecht, juiste hoeveelheid. Standaard met een salade die uit de verpakking van de AH kwam, alleen jammer dat de perzik uit een overjarig blik kwam.

Hoofdgerecht
Wouter: Thaise Wokschotel met garnalen
In 1 woord: Super! Een aanrader voor iedereen die bij Las Brasas gaat eten en van garnalen houdt. Brede lintpasta met een witte saus. Een beetje pittig van smaak, maar dat viel bij Wouter in zeer goede aarde. Warme groenten zijn alleen als extra bestelling leverbaar; de erbij geserveerde salade kwam weer uit een groot verpakking van de AH.
Marleen: zalmfilet in een bieslooksaus. Zalm was op het vel gebakken, en daar moet je van houden. De smaak was goed, en de bieslooksaus heerlijk zacht van smaak. Een aanrader. Jammer alleen dat de dressing die al over de los erbij geserveerde salade was gegooid erg dominant van smaak was, waardoor de bieslooksaus niet goed tot haar recht kwam.

Nagerecht
Wouter: Tiramisu
Tiramisu is een traditioneel gerecht, dat op vele manieren bereid kan worden. Normaal gesproken wordt het met Amaretto gemaakt, maar die leek hier vervangen door "iets anders", wat de smaak, die men zelf roemt, zeker niet ten goede komt. Zeer jammer is dat de opmaak van beide nagerechten (het andere nagerecht een chocolade mousse) een kopie van elkaar was; daardoor leken beide uiterlijk teveel op elkaar.
Marleen: Chocolademousse
Een beetje vreemd keek ik wel op toen het nagerecht kwam: ik had een chocolademousse besteld, met een paar witte chocoladevlokken. Deze was echter helemaal licht van kleur. Op mijn vragende blik kwam al snel het antwoord: "De chocolademousse is vandaag van wiite chocolade gemaakt". Niet echt handig als je je klanten zo voor het blok zet, zonder hen daarover bij het opnemen van de bestelling of desnoods voor het uitserveren, te melden.

Kwaliteit / prijsverhouding
Hier is niks mis mee. Las Brasas oogt als een eenvoudig restaurant, en dat is het ook. Een 3-gangen standaardmenu voor € 16.50 is niet veel. De prijs is nog steeds laag als men de toeslagen voor de verschillende gerechten erbij telt. Ook het drinken is hier niet duur. Wat wel opmerkelijk is is dat je beter, omgerekend dus, een halve fles wijn kunt kopen dan een hele. Beetje opletten op jullie prijzen, Las Brasas!

Personeel
Personeel was aardig, en men kon ook nog wel tegen een geintje. Er kwamen duidelijk ook vaste gasten over de vloer, en die werden heel familiair behandeld. Voor niet standaard gasten zoals wij kwam dit af en toe een beetje storend over.

Website
De website staat al wel, maar men is werkt er nog druk aan, althans dat werd ons verteld tijdens ons bezoek. Als de menukaart er nog op staat, dan is de site compleet, en ziet er goed uit.

Totaaloordeel
Las Brasas profileert zich als een eenvoudig restaurant, en dat is het ook. Wij waren er op een vrijdagavond, en bijna de hele zaak zat vol, zowel boven waar wij zaten als beneden. Reserveren is echt gewenst! Het eten was over het algemeen lekker; als men iets meer op de presentatie van de sla let krijgt men “dubbele punten”; ook de opmaak van een Tiramisu en een Chocolademousse die er opvallend gelijk uit zien, dat kan echt niet. Wij waren over het algemeen wel te spreken over Las Brasas, en gelet op de categorie waarin men valt (ik vergelijk een 3-sterren menu niet gelijk aan een Bistro) verdient men een dikke 7

Foto: Las Brasas

 

Leuke spreuken!

Verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt, hoe ouder je wordt

Veel mensen danken hun goede geweten aan hun slechte geheugen

Verstand is het meest eerlijk verdeeld op deze wereld. Iedereen denkt er genoeg van te hebben

About me!

Wil je echt weten wie er achter deze website zit? Weet je heel zeker dat je dat wilt weten....?
Klik dan op Read More......

Who's Online

We have 21 guests online
You are here: Home Eten & Drinken Eten buiten de deur Las Brasas - Bussum