Toppence

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

In the Spotlight

mcgartland_eBoekenwurm
Fifty Dead Men Walking
"He lived like a real life James Bond, knowing full well that every day could be his last"- Sunday Express
neworleansLekker op het bord
New Orleans Groenteschotel
Veel verse groenten, verrassend van smaak

whiskyglasWetensWaard
Uisge Beatha - Water of Life
Whisky, er wordt veel over gesproken. Maar wat is het en hoe wordt het gemaakt?

aardbeien 2 goyp toppence

geuzmedia

Polls

Fithotel Eifel

E-mail Print PDF
fithotelDaar zaten wij afgelopen weekend. Wouter bracht een bezoekje aan de beroemde Eifel rallye die in en rondom Daun verreden wordt, en omdat het er altijd gezellig is en de omgeving zo super mooi, blijven we meestal een weekendje.

Zo ook dit jaar, en Wouter had een schattig hotelletje gevonden in Üdersdorf, niet al te ver van Daun, en "home" van een van de proeven van de rally. De website ziet er best aardig uit, dacht ik nog voor vertrek, maar helaas had ik niet goed genoeg gekeken. Ik kwam meteen op het nederlandstalige gedeelte, en was dus meteen (ten onrechte) onder de indruk. Dat heeft mij geleerd om toch iets verder te kijken dan mijn neus lang is (ja ja, die is al lang, ik weet het).

Ons kennende heb je meteen vraagtekens natuurlijk bij de term "Fithotel". Yep, wij ook. Gelukkig bleek het bij lange na niet zo'n Fit Hotel te zijn als wij gevreesd hadden. Bij aankomst werden we na enig zoeken gevonden in het reserveringsboek, en konden we onze spullen naar de kamer brengen. Geen internet, geen radio en geen TV. Maar ach, de omgeving is mooi, en we blijven maar twee nachten. Geen probleem verder.

Echter, wat ons meteen opvalt..... echt alles komt bij de IKEA vandaan! Het schilderijtje aan de muur, daar begon het mee. Daarna het bedlampje, en tot slot zelfs het bed. En dan niet de beste IKEA kwaliteit... nee... lattenbodempje dat uit elkaar valt als je er niet heel rustig gestrekt op ligt. Wouter's bed miste na één nacht al 3 latten....

Na de eerste proef op de vrijdagavond nog gauw even een biertje gedronken aan de bar. Hoe lang kan het duren om een biertje te tappen? Ik kan je vertellen: heeeeeeeeel lang. En het was gewoon een Bitburger, dus niets speciaals. Het leek wel of het praten met vrienden die er ogenschijnlijk ook logeerden belangrijker was dan het verzorgen van de andere gasten. Had ik al verteld dat het een Nederlands stel was dat het hotel leidde? En in Nederland ongehoord maar in Duistland nog niet: aan de bar werd gewoon gerookt!

OK, opstaan, douchen, aankleden en dan op naar het ontbijt! Allereerst de badkamer.... ook deze bracht onze wenkbrauwen danig aan het fronsen... het schuifdeurtje om de douche af te sluiten had aan de ene deur de wieltjes verloren, zodat je hem niet kon schuiven, maar moest 'optillen en verplaatsen'. Dan het water.... als ik je vertel dat Wouter heel kort gedouched heeft, en ik de kraan meestal minimaal vijf graden warmer heb staan dan Wouter, geeft aan hoe de temperatuur was. Maar geen gezeur, terug naar de natuur, en op naar het ontbijt. Als je buffet zegt, krijgt het wel een heel luxe lading. Brood, niet helemaal vers, gebakken eitje, vlees en zoetwaren. Koffie en thee, melk etc en de jus d'orange die al op was toen wij er om kwart over zeven aan begonnen. En niemand die even kwam vragen of alles ok was. Ik bedoel, noem je niet een hotel als je niet aan een minimale standaard voldoet.

Enfin, ontbeten en op stap. Bij terugkomst rond acht uur 's avonds bleek dat onze kamerdeur, die wij altijd afsluiten en dit minimaal drie keer controleren, niet langer gesloten was. Wouter's bed was zonder commentaar weer gemaakt (dit geeft mij de indruk dat dit echt niet de eerste keer was dat de lattenbodem zo ongeveer uit elkaar viel), en de handdoek die hij op de grond gegooid had om aan te geven dat hij een nieuwe wilde (hij had er iets mee schoongemaakt), lag keurig opgevouwen, ongewassen weer op de badkamer.

Weer een biertje gedronken aan de bar, en daarna naar bed. Ontbijt was, omdat het zondag was en geen rally, vanaf acht uur in plaats van zeven uur zoals op de zaterdagochtend. Wij nog aangeven: OK, dan zijn er er klokslag acht uur. Gelukkig viel er de tweede nacht maar 1 lat uit de lattenbodem van Wouter's bed....

En klokslag acht uur stonden wij voor de ontbijt zaal. En je gelooft het niet: hij was nog gesloten! Wachten... wachten.... wachten.... even een rondje rijden met de auto en nog wat foto's van de omgeving maken. Net na half negen waren we er weer. Wat denk je? Nog steeds niet open! En inmiddels hadden zich al meer mensen voor de ontbijtzaal verzameld. Ook zij hadden allemaal nog een lange weg te gaan voordat ze thuis zouden zijn (tja, je praat dan met elkaar), en iedereen wilde vertrekken. Inmiddels had ik het (briljante!) plan opgevat om ze dan maar even te bellen. Echter, in die uithoek had zowel Vodafone als KPN geen bereik! Trouwens, onze duitse medegestranden hadden ook geen bereik. Geld achterlaten? Wij dachten allemaal van niet. Inmiddels stonden we met zo'n zes personen te wachten. Ergens rond negen uur hebben we het opgegeven: allemaal een papiertje gepakt en verteld dat we vertrokken waren. We willen wel betalen (moest eigenlijk cash want het pinapparaat was kapot!), maar dan nu alleen nog via een overschrijving. Tot nu toe, het is nu zeven uur in de avond, is er nog geen teken van leven gekomen vanuit het "hotel". Ik kan mij alleen nog vaag herinneren (en ik niet alleen, meerdere gasten met mij) dat ik zeker tot drie uur vannacht stemmen en "feest" hebben gehoord. 's Avonds een vent, 's-ochtens een vent!

Ben heel benieuwd, als we volgend jaar weer naar de Eifel gaan, of het hotel er dan nog staat, en nog meer benieuwd of het hotel dan nog in dezelfde handen is.

Tip: Ga je naar de Eiffel, logeer dan niet in het Fithotel Eifel in Üdersdorf!

 Foto: eigen foto

Last Updated ( Saturday, 21 August 2010 10:48 )  

Leuke spreuken!

Verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt, hoe ouder je wordt

Veel mensen danken hun goede geweten aan hun slechte geheugen

Verstand is het meest eerlijk verdeeld op deze wereld. Iedereen denkt er genoeg van te hebben

About me!

Wil je echt weten wie er achter deze website zit? Weet je heel zeker dat je dat wilt weten....?
Klik dan op Read More......

Who's Online

We have 7 guests online
You are here: Home Test Fithotel Eifel