Toppence

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

In the Spotlight

mcgartland_eBoekenwurm
Fifty Dead Men Walking
"He lived like a real life James Bond, knowing full well that every day could be his last"- Sunday Express
neworleansLekker op het bord
New Orleans Groenteschotel
Veel verse groenten, verrassend van smaak

whiskyglasWetensWaard
Uisge Beatha - Water of Life
Whisky, er wordt veel over gesproken. Maar wat is het en hoe wordt het gemaakt?

aardbeien 2 goyp toppence

geuzmedia

Polls

Nieuwe whisky's om F1-coureurs geluk te wensen

E-mail Print PDF
f1whiskyDe Schotse DTM coureur en huidig testrijder bij Force India Paul di Resta heeft een blended whisky die speciaal voor hem samengesteld is. Als  voorbereiding voor de Britse Grand Prix op Silverstone afgelopen weekend, werd speciaal voor een aantal coureurs een eigen whisky gemaakt.

Richard Paterson, master blender bij Whyte & Mackay, heeft een blend gemaakt voor de drie coureurs in het Force India-team.  Een totaal van 36 flessen zijn gemaakt van de nieuwe whisky's van Whyte & Mackay, de belangrijkste sponsor van het team Force India.

De whisky's werden geïnspireerd door de kenmerken van de Italiaanse Vitantonio Liuzzi, de Duitse Adrian Sutil en de Schotse coureur  Paul di Resta.

Di Resta, die in Bathgate, West Lothian, woont, werd  benoemd tot reserve coureur voor het team van Force India afgelopen februari. 

Paterson: "Aan elk van de bestuurders is hun eigen mix gegeven en ik zou erg blij zijn om hen een prive-proeverij aan te bieden om op de beste manier te genieten van deze zeer bijzondere whisky's.

"Ik ontmoette Paul di Resta op de persconferentie om zijn betrokkenheid bij het team aan te kondigen en ik had geluk dat ik nadien wat tijd met hem kon doorbrengen in mijn monster kamer. Door hem te leren kennen, heb ik een whisky gemaakt die een beetje verlegen is bij de eerste kennismaking,  maar achter de verlegenheid is er een volle explosie teweeggebracht door de Highland malts die ik heb gebruikt in deze mix, waardoor het grote kracht en ruggengraat heeft. Deze whisky heeft veel ruw Schots talent, maar ook zekerheid en geeft een looptijd buiten haar jaar. Sterk en vastbesloten om zijn stempel te drukken op zijn eigen mix dit is een geboren winnaar. "

Hij zei verder dat Sutil  "duidelijk een sterke wil en zorgvuldige karakter" heeft,  die zorgvuldig zijn races pland. Echter, zijn vaardigheden als concertpianist tonen een andere minder bekende kant.  "Meteen werd ik gewezen op zijn gedurfde karakter en voor deze mix heb ik whisky's geselecteerd die wel tot 25 jaar oud zijn, uit de vier regio's van Schotland. Hoewel dit mengsel een grote mate van  complexiteit heeft, heerst er ook een grote harmonie met mooie zachte smaken.

Voor Vitantonio Liuzzi ten slotte heb ik iets gemaakt dat zijn levendige Italiaanse persoonlijkheid weerspiegelt en dat zijn  eerste volledige seizoen in de Formula 1 weergeeft. Dit is geen drankje om eenvoudig aan te nippen en om rustig van te genieten,  maarhet  is een puur genot voor en plezier met de rest van het team. Omdat ik single malts nodig had die net dat extra beetje levendigheid zouden weerspiegelen, heb ik een selectie genomen van Jura en Islay malts, die onlosmakelijk met elkaar verweven zijn, om zo de turf- rooksmaak te harmoniseren.

Geduld en toewijding was nodig om deze malts te verenigen,en de langverwachte resultaten zijn dan ook uitstekend, wat bewijst dat goede dingen komen aan degenen die wachten.

En nee…. Uw eigen whiskyliefhebbende reporter heeft deze whisky’s helaas niet mogen proeven.

Last Updated ( Tuesday, 20 July 2010 17:19 )  

Leuke spreuken!

Verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt, hoe ouder je wordt

Veel mensen danken hun goede geweten aan hun slechte geheugen

Verstand is het meest eerlijk verdeeld op deze wereld. Iedereen denkt er genoeg van te hebben

About me!

Wil je echt weten wie er achter deze website zit? Weet je heel zeker dat je dat wilt weten....?
Klik dan op Read More......

Who's Online

We have 18 guests online
You are here: Home Test Nieuwe whisky's om F1-coureurs geluk te wensen