Toppence

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

In the Spotlight

mcgartland_eBoekenwurm
Fifty Dead Men Walking
"He lived like a real life James Bond, knowing full well that every day could be his last"- Sunday Express
neworleansLekker op het bord
New Orleans Groenteschotel
Veel verse groenten, verrassend van smaak

whiskyglasWetensWaard
Uisge Beatha - Water of Life
Whisky, er wordt veel over gesproken. Maar wat is het en hoe wordt het gemaakt?

aardbeien 2 goyp toppence

geuzmedia

Polls

Theo Albrecht

E-mail Print PDF
aldi_logoVorige maand is in Essen op 88-jarige leeftijd Theo Albrecht, een van de oprichters van het Aldi-concern overleden. Theo Albrecht, die samen met zijn broer Karl de geleerde lessen in de magere jaren van na-oorlogs Duitsland in praktijk bracht om een internationaal kruideniers concern op te bouwen, overleed op 24 juli jl.

Nadat ze aan na de Tweede Wereldoorlog vrij waren gelaten uit een geallieerden gevangenenkamp namen Theo en Karl de kleine kruidenierszaak over van hun ouders in het platgebombardeerde Essen en, louter uit noodzaak, verkochten ze slechts een zeer klein assortiment.

Toen de economie weer het uit dal kroop, gingen veel conurrenten hun assortiment uitbreiden naar duizenden artikelen, maar de Albrecht broertjes realsieerden zich dat ze efficienter hun zaak konden runnen door slechts een kleine selectie te verkopen, in kleine winkels.

De Aldi-broers zeiden: "Waarom zou ik al die andere produkten moeten verkopen? I maak de meeste omzet met deze enkele artikelen, en heb veel minder complexiteit en minder kosten". De broers bleven bij hun business model terwijl ze gestaag uitbreidden in Duitsland en uiteindelijk in Europa inclusief het Verenigd KOninkrijk , en later zelfs de Verenigde Staten.

Beiden werden miljardairs, Theo stond 31ste op de Forbes lijst van rijkste mensen met $ 16.7 miljard. Karl, die zijn broer overleeft, stond 10e, met $ 23.5 miljard.

De broers verdeelden het bedrijf in 1960, waarbij Theo Noord-Europa onder zijn hoede nam en het grootste deel van Noord-Europa. Karl nam Zuid-Europa en de andere delen van Europa en de Verenigde Staten, waar Aldi 1000 winkels heeft. Er zijn 300 winkels in het Verenigd Koninkrijk, en de firma heeft plannen om dit aantal in de komende 10 jaar uit te breiden naar zo'n 1500 winkels.

Beide delen van het bedrijf gebruiken de naam Aldi, die afkomstig is van "Albrecht Discount". Theo's deel van Aldi, Aldi Nord met 5200 winkels, had een omzet van zo'n $ 33 miljard volgens Planned Retail, Het gedeelte van Karl, Aldi Süd, behaalde een geschatte omzet van $56 miljard over 4200 winkels. Omdat de winkels privé ondernemingen zijn, hoeven ze geen financiële gegevens openbaar te maken.

Theo en zijn broer waren al lang niet meer verantwoordelijk voor de dagdagelijkse beslommeringen van Aldi; en hij had zijn tegoeden in een fonds gestopt. Beiden verzamelden in hun latere jaren typemachines en speelden veel golf.

Theo Albrecht sprak nooit met de media, en schuwde de publieke omgeving nadat hij in 1971 ontvoerd was. Hij werd destijds na 17 dagen vrijgelaten nadat een losgeld van $4.67 miljoen was betaald.

Behalve zijn broer heeft Theo ook een vrouw, Cilli, en 2 zoons, Theo Jr en Bethold, achtergelaten, welke beide laatsten ook in het managament van Aldi zitten.

Bron: The Scotsman Obituary

Last Updated ( Saturday, 21 August 2010 10:49 )  

Leuke spreuken!

Verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt, hoe ouder je wordt

Veel mensen danken hun goede geweten aan hun slechte geheugen

Verstand is het meest eerlijk verdeeld op deze wereld. Iedereen denkt er genoeg van te hebben

About me!

Wil je echt weten wie er achter deze website zit? Weet je heel zeker dat je dat wilt weten....?
Klik dan op Read More......

Who's Online

We have 23 guests online
You are here: Home Ander Nieuws WetensWaard Theo Albrecht