Toppence

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

In the Spotlight

mcgartland_eBoekenwurm
Fifty Dead Men Walking
"He lived like a real life James Bond, knowing full well that every day could be his last"- Sunday Express
neworleansLekker op het bord
New Orleans Groenteschotel
Veel verse groenten, verrassend van smaak

whiskyglasWetensWaard
Uisge Beatha - Water of Life
Whisky, er wordt veel over gesproken. Maar wat is het en hoe wordt het gemaakt?

aardbeien 2 goyp toppence

geuzmedia

Polls

Ristorante Da Enzo - Emmeloord

E-mail Print PDF
da enzoJaarlijks tijdens de Tank S Rally vinden Wouter en ik altijd wel een avond om even naar Da Enzo te gaan, volgens velen het beste Italiaande restaurant van Emmeloord en omstreken. Zo ook dit jaar, begin maart.


Algemene gegevens
Ristorante Da Enzo
Kettingstraat 2
8302 EV Emmeloord

Telefoon: 0527 – 614000 (ook voor reserveringen)

Website URL: www.da-enzo.net

Openingstijden
Dagelijks geopend vanaf 17.00 uur; de keuken sluit om 22.30 uur

Kaart
De kaart is enorm uitgebreid; je kunt het zo gek niet bedenken, of het staat er op.  Als voorbeeld: alleen al bij de pizza’s heb je de keuze uit meer dan 50 verschillende. Verder kun je kiezen voor pasta’s, vlees- en visgerechten., en uiteraard de voor- en nagerechten.

Onze Keuze
Omdat dit voor ons, tijdens de voorbereiding voor de wedstrijd, toch een beetje een “snelle hap” moet zijn (niet oneerbiedig bedoeld hoor, we hebben gewoon iets minder tijd), besloten we om alleen een hoofdgerecht te nemen.

Wouter:
Bistecca alla Gorgonzola.
Lendebiefstuk met gorgonzolasaus. Niet veel over te melden: goed klaargemaakt, lekkere saus en precies genoeg. Wouter vraagt zijn vlees altijd medium rare, en dat was goed gelukt.

Marleen:
Pizza Quattro Stagioni.
Ik had gevraagd om deze zonder de olijven te serveren, wat netjes gebeurde.  De pizza was voor het bedrag dat hij kostte (€ 8.75) enorm groot, echt waar. De pizza hing nog gedeeltelijk over de rand van een pizzabord (!) heen. Verder was er voor mij iets te kwistig met olie overheen gestrooid, zodat ik een redelijk vette nasmaak eraan over hield.

Kwaliteit/Prijsverhouding
De prijs-kwaliteitverhouding is meer dan voldoende; ik vond de pizza zelfs aan de goedkope kant. De lendebiefstuk van Wouter was € 16.75, ook niet echt veel. Het drinken had een normale prijs, alleen de glaasjes cola waren wel erg klein. Voor een avondje Italiaans eten waren wij met twee personen rond de € 35 kwijt, niet veel dus.

Personeel
Aangezien wij hier al vaker gegeten hebben, hebben wij (gelukkig maar!) meerdere ervaringen opgedaan met het personeel. Over het algemeen is er een zeer goede bediening; de eigenaar (Enzo) heeft voor iedereen wel een woordje over, en probeert voor iedereen, gereserveerd of niet, altijd een plaatsje te vinden in het restaurant. Dit jaar waren wij eerder in de week voor de Tank S Rally, en niet op onze gebruikelijke donderdag- of vrijdagavond. Enzo was er niet, en het leek wel of er een paar echt nieuwe mensen rond liepen. De dame die ons bediende had duidelijk niet veel ervaring en mompelde regelmtig in zichzelf om zich eraan te herinneren dat je dames eerst moest sereren, daarna de heren pas.

Website
Tja, in deze moderne tijd zou hier best wat aan mogen veranderen. Probeer maar eens het adres van Da Enzo Emmeloord te vinden op de website. Via “route” krijg je wel de straat, maar als plaatsnaam staat hier toch echt “Noordoostpolder”. Ook de postcode is niet volledig. Wel heeft de site alle informatie over menu, kosten, openingstijden, reserveren etc. Qua inhoud dus niks verkeerds mee, qua styling zou ik er wel raad mee weten

Totaaloordeel
Een moeilijke. Toch maar een 7, mede vanwege de mindere ervaringen van dit jaar. Normaal gesproken, in andere jaren, zou dit hoger gelegen hebben, maar het personeel was er niet helemaal bij, op de pizza zat teveel olie, en het was er een beetje rommelig (ook hebben we twee keer om drinken moeten vragen). Wellicht volgend jaar beter. Wat gaan wij dan volgend jaar doen als we in Emmeloord zijn? Geen idee, zeker niet naar het wokrestaurant A6 aldaar, dat is gewoon slecht in mijn ogen. De rest van de restaurants is redelijk prijzig, dus misschien gewoon in het Voorhuys…?

Foto: eigen foto

Last Updated ( Wednesday, 25 August 2010 05:55 )  

Leuke spreuken!

Verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt, hoe ouder je wordt

Veel mensen danken hun goede geweten aan hun slechte geheugen

Verstand is het meest eerlijk verdeeld op deze wereld. Iedereen denkt er genoeg van te hebben

About me!

Wil je echt weten wie er achter deze website zit? Weet je heel zeker dat je dat wilt weten....?
Klik dan op Read More......

Who's Online

We have 15 guests online
You are here: Home Eten & Drinken Eten buiten de deur Ristorante Da Enzo - Emmeloord