Toppence

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

In the Spotlight

mcgartland_eBoekenwurm
Fifty Dead Men Walking
"He lived like a real life James Bond, knowing full well that every day could be his last"- Sunday Express
neworleansLekker op het bord
New Orleans Groenteschotel
Veel verse groenten, verrassend van smaak

whiskyglasWetensWaard
Uisge Beatha - Water of Life
Whisky, er wordt veel over gesproken. Maar wat is het en hoe wordt het gemaakt?

aardbeien 2 goyp toppence

geuzmedia

Polls

Taj Mahal Bussum - Bussum

E-mail Print PDF
tajmahalbussumEen herfstachtige, vroege vrijdagavond. Wouter en ik besluiten om ook eens in Nederland een Indiaas restaurant op te zoeken. Als we in de UK zijn, eten wij met enige regelmaat heerlijk Indiaas, en mocht je ooit in Schotland komen, bijvoorbeeld in Portree of Ullapool, dan kunnen wij je wel aan de adressen helpen van een paar echte goeie Indiase restaurants. We hebben dit keer gekozen voor Taj Mahal in Bussum.


Algemene gegevens
Tandoori Restaurant Taj Mahal
Herenstraat 1
1404 HA Bussum
tel: +31(0)35-693 77 97
fax: +31(0)35-647 12 00

Website URL
www.tajmahalbussum.com 

Openingstijden
Keuken geopend van 17:00 uur tot 22:00 uur
Dinsdag gesloten

Kaart
De kaart is voor zo’n betrekkelijk klein restaurant behoorlijk uitgebreid; je kunt de meeste gerechten met kip, lam of garnalen geserveerd krijgen, terwijl er ook specifieke hot curry- en tandoori gerechten geserveerd worden. Ook aan de vegetarische eter is gedacht, met een apart menu. Voor de kinderen is er het alom bekende kip met patatjes menu.

Onze Keuze
Alhoewel wij al vaker Indiaas gegeten hebben, en de meeste gerechten wel kennen, vraagt onze ober of hij ons mag verrassen met een apart menu. Natuurlijk mag dat! We laten wel nog even weten wat we lekker vinden, en wachten in spanning af.

We beginnen natuurlijk met een snackje, papardams, of zoals wij ze kennen, poppadums, met twee sausjes. Als voorgerecht krijgen we lamsgehakt, erg smaakvol en zeker met de bijgevoegde saus waarvan ik even de naam kwijt ben, een echte aanrader.
We krijgen gemengde hoofdgerechten met kip, lam en garnalen. Alhoewel Wouter had aangegeven dat het best pittig mocht zijn, was dat in onze ogen niet echt zo. Onze ervaringen uit de UK had ons geleerd dat pittig echt pittig was, en daar hadden we wel een beetje opgehoopt. Verder kregen we er een yoghurtsausje bij geserveerd, en als groente bloemkool. De namen ben ik kwijt, maar het was wel lekker!

Verder hebben we nog een garlic naan gegeten; dit had echter veel meer knoflook mogen bevatten. Het lekkerste garlic naan dat we ooit hebben gegeten was in Ullapool (tja, niet naast de deur); daar zaten echte stukken knoflook op het brood. Dat was pas lekker.

Kwaliteit/Prijsverhouding
Persoonlijk vond ik het eindbedrag iets aan de hoge kant: we waren zo’n € 68 kwijt voor 2 personen, inclusief drinken. Het “menu” zoals we dat kregen zonder nagerechten kostte per persoon € 30. Natuurlijk geef je een blanco checque als je zegt: “doe maar een verrassingsmenu”, maar als ik zelf had gekozen, was ik op een lager bedrag uitgekomen….

Personeel
Op het personeel was niets aan te merken; vriendelijk, snel en netjes. Wij waren dan ook erg vroeg, en hadden de volle aandacht. Iets later op de avond werd het wat drukker, en hoorde je af en toe mensen “klagen” dat ze honger hadden en sneller bediend wilden worden; ze zaten al enige tijd zonder iets ontvangen te hebben, zelfs geen poppadums.

Website
Eenvoudig maar doeltreffend. Zelf ben ik geen voorstander van een scrollende menukaart, maar alle benodigde info staat er op. Wellicht een keer een ander kleurtje? Bij Indiase gerechten denk ik aan vrolijke kleuren, straal dat een beetje uit op de website en je trekt zomaar meer bezoekers.
Wat mist is het gegeven dat je ook eten kunt afhalen; dat gebeurde veelvuldig, maar kan ik nergens op de site terugvinden.

Totaaloordeel
Een voorzichtige, kleine 8. De kwaliteit is lang niet te vergelijken met de Indiase restaurants in de UK, maar daar is het Indiaas net zo bekend als bij ons het Chinees eten. Hier is dat toch nog een beetje onbekend. Het eten was echter lekker, en het menu zorgde voor een verrassende noot.
Binnenkort gaan wij echter ook eten bij een ander Indiaas restaurant, namelijk Shanthy in Hilversum. Hervan heb ik heel veel goede kritieken gehoord, en dan gaan we kijken of de door Taj Mahal Bussum gescoorde 8 dat ook werkelijk waard is.

Foto: eigen foto

Last Updated ( Friday, 26 November 2010 16:30 )  

Leuke spreuken!

Verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt, hoe ouder je wordt

Veel mensen danken hun goede geweten aan hun slechte geheugen

Verstand is het meest eerlijk verdeeld op deze wereld. Iedereen denkt er genoeg van te hebben

About me!

Wil je echt weten wie er achter deze website zit? Weet je heel zeker dat je dat wilt weten....?
Klik dan op Read More......

Who's Online

We have 16 guests online
You are here: Home Eten & Drinken Eten buiten de deur Taj Mahal Bussum - Bussum