Toppence

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

In the Spotlight

mcgartland_eBoekenwurm
Fifty Dead Men Walking
"He lived like a real life James Bond, knowing full well that every day could be his last"- Sunday Express
neworleansLekker op het bord
New Orleans Groenteschotel
Veel verse groenten, verrassend van smaak

whiskyglasWetensWaard
Uisge Beatha - Water of Life
Whisky, er wordt veel over gesproken. Maar wat is het en hoe wordt het gemaakt?

aardbeien 2 goyp toppence

geuzmedia

Polls

Zeldzame whisky verkocht voor gewonde militairen

E-mail Print PDF
glenf_ jsr_res_e

Een fles whisky gebotteld ter ere van de oudste vrouw van Schotland zal worden geveild om gewonde militairen te helpen met  het terug winnen van hun kwaliteit van leven.


De Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve werd vernoemd naar de kleindochter van William Grant, oprichter van de Glenfiddich Distillery, die haar 110e verjaardag vierde vorig jaar.

Een fles van de single malt, een van de zeldzaamste ter wereld, zal worden geveild in Londen volgende week met een winst ten behoeve van Walking With the Wounded.

Peter Gordon, Glenfiddich voorzitter en achterneef van Janet Roberts, zei: "De Glenfiddich Janet Sheed Roberts Reserve is een van de zeldzaamste whisky’s die Glenfiddich ooit heeft uitgebracht en een reëel deel van de geschiedenis van mijn familie."Mijn oudtante is getuige geweest van grote veranderingen in de Glenfiddich distilleerderij van de afgelopen 110 jaar, zo lijkt het passend haar opmerkelijke leven te eren op deze manier."

Slechts 11 flessen van de Janet Sheed Roberts Reserve zullen worden vrijgegeven voor het publiek - een voor elke tien jaar van haar leven.De eerste fles van de 55-jaar oude malt verkocht vorig jaar voor 46.850 pond, het brak het wereldrecord voor de duurste single malt Scotch whisky verkocht op een veiling.

Degenen die de whisky gezien en geproefd hebben zeggen dat het bleekgoud van kleur is, licht op de neus en delicaat, met een aroma van oranjebloesem, geroosterde amandelen en een vleugje rook.

Brian Kinsman, Malt Master Glenfiddich, zei: "Het is een eer om een van de vier mout-meesters te zijn die een rol hebben gespeeld bij de totstandkoming van deze bijzondere whisky."Het is een heel bijzondere whisky en het toont onze baanbrekende manier van whisky maken."

De opbrengst van de verkoop, op vrijdag 10 februari in het Honourable Artillery Company, zal naar opleiding en bijscholing programma’s gaan voor militairen die gewond zijn geraakt tijdens militaire acties.

 

Leuke spreuken!

Verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt, hoe ouder je wordt

Veel mensen danken hun goede geweten aan hun slechte geheugen

Verstand is het meest eerlijk verdeeld op deze wereld. Iedereen denkt er genoeg van te hebben

About me!

Wil je echt weten wie er achter deze website zit? Weet je heel zeker dat je dat wilt weten....?
Klik dan op Read More......

Who's Online

We have 12 guests online
You are here: Home Test Zeldzame whisky verkocht voor gewonde militairen