Toppence

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

In the Spotlight

mcgartland_eBoekenwurm
Fifty Dead Men Walking
"He lived like a real life James Bond, knowing full well that every day could be his last"- Sunday Express
neworleansLekker op het bord
New Orleans Groenteschotel
Veel verse groenten, verrassend van smaak

whiskyglasWetensWaard
Uisge Beatha - Water of Life
Whisky, er wordt veel over gesproken. Maar wat is het en hoe wordt het gemaakt?

aardbeien 2 goyp toppence

geuzmedia

Polls

De Haven van Huizen - Huizen

E-mail Print PDF

haven van huizen eDe eerste zomerse dag van het jaar, dus nu al weer enkele maanden geleden, belandde ik met Wouter op een vrijdagmiddag rond de klok van half vijf in de Haven van Huizen, voor een snel etentje. Het hoefde niet luxe te zijn, maar wel natuurlijk gewoon lekker, en als het maar snel was. Dan denk je bij een Eethuys/Klein Cafe/Restaurant aan het goeie adres te zijn.

Algemene gegevens
Havenstraat 81
1271 AD Huizen

Website URL
www.haven-van-huizen.nl


Openingstijden

Maandag tot en met zondag: 10:00 - 00:00 uur


Kaart

Een zeer uitgebreide kaart, echt voor ieder wat wils en alles wat je bij een Eethuys / Klein Cafe zou verwachten, staat inderdaad op de kaart. Vlees, vis en vegetarisch, en natuurlijk een apart kindermenu. De gerechten zijn eenvoudig, maar nogmaals, dat is precies de bedoeling.

Onze Keuze

Omdat we niet veel tijd hadden, hebben we alleen een hoofdgerecht genomen, voorafgegaan door het traditionele mandje met brood en knoflookboter, tapenade en aïoli. Het was maar goed dat we brood genomen hadden, want ondanks het vroege tijdstip, en ondanks dat de zaak, buiten het terras waar drank genuttigd werd, er verder nog weinig gasten aanwezig waren, bleef het hoofdgerecht lang op zich wachten.
Wij hadden gekozen voor de spareribs. Goede spareribs maken is nog niet zo makkelijk, en ook hebben wij ze graag met een beetje pittige smaak. Op onze vraag of de spareribs inderdaad pittig waren, werd een volmondig ja gegeven. En aspareribsnders waren er nog wel de sausjes…. (knoflook en chutney?) om het geheel nog pittiger te maken. Toen had een lampje moeten gaan branden… Enfin. Uiteindelijk kregen we, zoals gezegd na heel lang wachten, onze spareribs, en wat waren ze smakeloos! Echt, ik kan met een gerust hart zeggen: de meest slechte sparerbis die ik ooit gegeten heb! En datzelfde geldt voor Wouter natuurlijk. Ze werden geserveerd met coleslaw en wat frietjes.

Kwaliteit/Prijsverhouding

Het was ok. De spareribs waren € 17.50 per portie, en het broodmandje nog € 4.95. Frisdrank € 2.30 dus in totaal waren we zo’n € 50 kwijt. Klinkt niet veel, maar als je dat afzet tegen de kwaliteit en bovenal de smaak van de spareribs, is het eigenljk te duur. Ik heb recent in Mannheim meer spareribs gegeten voor minder dan € 10, ook geserveerd met frietjes. En de smaak was tientallen keren beter.

Personeel

Personeel deed wat het moet doen; niet meer en niet minder. Ze waren aardig, maar niet overdreven. Alleen toen ik tegen het einde, bij het betalen, aangaf dat de spareribs toch echt niet pittig waren, dat ik daarin redelijk teleurgesteld was en dat het van hun kant beter had gekund met “het managen van mijn verwachtingen”, wist men niet meer zo goed hoe men daarop moest reageren.

Website

De website zit netjes in elkaar, is duidelijk en overzichtelijk. Ik persoonlijk had dan ook nog iets meer werk gemaakt van het menu dat je kunt openen: nu zijn dat 12 (jawel!) witte pagina’s met zwarte tekst; een beetje saai.

Totaaloordeel

Hier zie je ons voorlopig niet meer terug. Ons oordeel: een hele kleine 6. Lang moeten wachten op het eten; de spareribs zonder smaak, en de rest “was wel ok”. Er is hier nog veel over om te verbeteren!

 

Last Updated ( Sunday, 12 August 2012 17:30 )  

Leuke spreuken!

Verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt, hoe ouder je wordt

Veel mensen danken hun goede geweten aan hun slechte geheugen

Verstand is het meest eerlijk verdeeld op deze wereld. Iedereen denkt er genoeg van te hebben

About me!

Wil je echt weten wie er achter deze website zit? Weet je heel zeker dat je dat wilt weten....?
Klik dan op Read More......

Who's Online

We have 17 guests online
You are here: Home Eten & Drinken Eten buiten de deur De Haven van Huizen - Huizen