Toppence

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

In the Spotlight

mcgartland_eBoekenwurm
Fifty Dead Men Walking
"He lived like a real life James Bond, knowing full well that every day could be his last"- Sunday Express
neworleansLekker op het bord
New Orleans Groenteschotel
Veel verse groenten, verrassend van smaak

whiskyglasWetensWaard
Uisge Beatha - Water of Life
Whisky, er wordt veel over gesproken. Maar wat is het en hoe wordt het gemaakt?

aardbeien 2 goyp toppence

geuzmedia

Polls

Bistro Opoe Spronk

E-mail Print PDF

bistro opoe spronk eZaterdagavond, zo rond de klok van 18.00 uur hebben we voor de zevende verjaardag van onze trouwdag een etentje gepland in een klein restaurantje in Houten waar we nog nooit eerder gegeten hebben: Bistro Opoe Spronk.  

 

Algemene gegevens
Plein 17
3991 DL  Houten
Telefoon: 030 – 6361331
E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Website URL

www.bistroopoespronk.nl

Openingstijden

Dagelijks open vanaf 17.00 uur

Kaart
Een echt bistro menu; niet teveel, standaard gerechten. Positief is dat er elk kwartaal ongeveer een nieuwe kaart is met seizoensgerechten; in ons geval veel wildgerechten.

Onze Keuze
Voorgerecht
Stokbroodje met kruidenboter; dit werd ons aangeboden, maar er werd niet bijverteld dat je dit ook moest betalen, was wel iets netter geweest.  De kruidenboter was echter veel en veel te zout.
Hoofdgerecht
Wouter:  Hertenbiefstuk. Erg lekker, goed gekruid, meduim rare gebakken. Deze werd o.a. geserveerd met een “aardappelpuree roset”, waarvan het leek alsof deze voor het serveren toch net iets te lang had gestaan: de buitenkant was al een beetje hard geworden, en net iets teveel afgekoeld.
Marleen: Varkenshaas, specifiek gevraagd om deze goed door te bakken, aan welk verzoek goed gevolg werd gegeven. De pepersaus werd er apart bij geserveerd, wat ik erg plezierig vond. Ook deze was net iets te koud; had warmer gemogen.
Nagerecht
Wouter: Tiramisu, een special van de avond. Wouter miste de structuur die hij in een Tiramisu verwacht; er leek te weinig “koek” in te zitten.
Marleen: Dame Blanche. Het staat op de kaart, maar ik vind altijd dat elk zichzelf respecterend restaurant dit altijd zou moeten kunnen serveren. Niks mis mee! Ook hier weer de chcoladesaus apart geserveerd, wederom een pluspunt. Alleen de slagroom was of te lang geklopt, of kwam regelrecht uit een spuitbus. Een domper, dat mag in een enkel restaurant gebeuren.
Verder hebben we bij de nagerechten beide nog  een standaard koffie genomen. Deze werd echter zonder melk en suiker geserveerd; hier moesten we apart om vragen.
Algemeen
Positief is dat men bij Bistro Opoe Spronk aangeeft dat men voor de bijgerechten (frietjes en salade) een portie serveert die voor een standaard Nederlander voldoende is.  Dit doet men om onnodig weggooien van eten tegen te gaan. Op verzoek kun je echter gratis nog een portie geleverd krijgen. Ik kan echter meedelen dat voor ons deze standaard porties meer dan voldoende waren!

Kwaliteit/Prijsverhouding
Kwaliteit/Prijsverhouding is goed; voor 2 personen hoofdgerecht waarvan 1 wildgerecht, en voor beiden een nagerecht en alle drinken er bij waren we een € 65 kwijt, exclusief fooi. Een nette prijs.

Personeel
Het personeel was in onze ogen redelijk chaotisch bezig; niks ten nadele van het harde werken of de vriendelijke woorden, want die had men zeker voor de gasten. Echter het leek af en toe een in het wilde weg rondlopen, waardoor er tafels veel te lang bleven staan met de vuile borden, terwijl de gasten al lang vertrokken waren. Ook hier weer hadden we ons standaard probleem met het afrekenen. Op een bepaald moment wil je graag weg; je bent klaar. Dan wil je graag de rekening. Het personeel ziet je vragende blik, en zegt: “ik kom er zo aan”. Dan duurt het nog zeker 10 minuten voordat er iemand aan je tafel staat. Dat kan sneller.

Website
Website is eenvoudig, geeft de huidige menukaart, achtergrond over de naam, contactinformatie en enkele foto’s met sfeerimpressies.

Totaaloordeel
Wij geven Bistro Opoe Spronk een 7.5. We waren er op een drukke zaterdagavond. Wouter had vooraf online gereserveerd waarbij hij gemeld had dat het voor onze trouwdag was. Bij aankomst bleek de reservering echter spoorloos, terwijl hij wel een response had gehad. Gemiste kans van het restaurant. Personeel was erg aardig, maar, wellicht door de drukte, een beetje chaotisch. De pepersaus leek uit een pakje te komen, de slagroom was het net niet helemaal. En dan de tafels. Die zijn gewoon te klein. Geschat zo’n 60cm bij 80cm. voor twee personen. Kan wel zijn dat het bij een bistro hoort, maar laat dan alle knick knacks weg die je er nog op hebt staan… dan zou het nog net gaan (je kent het wel: plastic bloemetje, veel te groot glas met waxinelicht, staander met overzicht van de wijnen). Het ergste was echter dat op een bepaald moment blijkbaar de kipnuggets voor de kinderen op waren… het personeel spoedde zich (klaarblijkelijk) naar de nabijgelegen Albert Heijn, en haalde daar 2 pakken diepvries kipnuggets vandaan. En dan zichtbaar voor de gasten hiermee naar binnen komen lopen. Niet echt goeie reclame!
Echter: we hebben overall echt wel lekker en gezellig gegeten, en zullen zeker terugkomen bij Opoe Spronk, want dat verdienen ze echt. Maar dan wellicht op een iets minder druk tijdstip.

Foto: eigen foto

Last Updated ( Saturday, 01 December 2012 10:55 )  

Leuke spreuken!

Verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt, hoe ouder je wordt

Veel mensen danken hun goede geweten aan hun slechte geheugen

Verstand is het meest eerlijk verdeeld op deze wereld. Iedereen denkt er genoeg van te hebben

About me!

Wil je echt weten wie er achter deze website zit? Weet je heel zeker dat je dat wilt weten....?
Klik dan op Read More......

Who's Online

We have 22 guests online
You are here: Home Eten & Drinken Eten buiten de deur Bistro Opoe Spronk