Toppence

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

In the Spotlight

mcgartland_eBoekenwurm
Fifty Dead Men Walking
"He lived like a real life James Bond, knowing full well that every day could be his last"- Sunday Express
neworleansLekker op het bord
New Orleans Groenteschotel
Veel verse groenten, verrassend van smaak

whiskyglasWetensWaard
Uisge Beatha - Water of Life
Whisky, er wordt veel over gesproken. Maar wat is het en hoe wordt het gemaakt?

aardbeien 2 goyp toppence

geuzmedia

Polls

Eetcafe de Kleine Geer - Houten

E-mail Print PDF

de kleine geerWe komen hier met enige regelmaat als we snel een hapje willen eten, maar dan wel buitenshuis.
Gezellig druk in het weekend, kun je op weekdagen hier heerlijk rustig genieten van een lekkere maaltijd.


Algemene gegevens
Eetcafe de Kleine Geer
Jan Vernooij,
Snoeksloot 64
3993 HM Houten
Telefoon 030-6373088/2685303
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Website

www.dekleinegeer.nl

Openingstijden

Dinsdag, woensdag, donderdag en zondag: 16.00 tot 24.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 16.00 tot 01.00 uur (en later als het gezellig is)
Keuken open: dinsdag  tot en met zondag: 17.00 tot 21.00 uur

Kaart

De kaart is precies goed voor een eetcafe; alle gewone en lekkere gerechten staan er op, zowel vlees, vis als vegetarisch.  Positief is dat er veel gewerkt wordt met echte streekproducten, onze hulde hiervoor! Ook wordt nog veel zelf gemaakt zodat er weinig uit pakjes komt. Verder vullen ze de kaart altijd aan met gerechten van de spiegel; een aparte manier om een aanvulling op de standaard kaart te presenteren.

Onze Keuze
Ditmaal hadden wij als voorgerecht een versgebakken bol brood met knoflook- en roomboter. Het brood wordt lekker warm geserveerd; de knoflookboter smaakt ten minste echt naar knoflook.Als hoofdgerecht had Wouter een biefstuktartaar, waarvan de bijgerechten, de yams en de aardappelpuree, eigenlijk lekkerder waren dan het vlees. Zelfs zo lekker dat Wouter een additionele portie aardappelpuree besteld heeft.
Ikzelf had gekozen voor een medium portie spare ribs; gewoon ook omdat ik weet dat ze hier gewoon goed zijn en zo van het bot afvallen. De spare ribs worden geserveerd met chili- en knoflooksaus, een salade en natuurlijk de bijbehorende frites. Deze keer waren de spare ribs echter in no time koud, lang voordat ik klaar was met eten. Ik heb dit echter pas gemeld bij het afrekenen. Het werd meteen doorgegeven aan de chef, en die verontschuldigde zich en snapte niet hoe het heeft kunnen gebeuren. Moet zeggen; het is ook de eerste keer dat dit voorkomt.
Voor de nagerechten maken we meestal een keuze uit de ijslijst van Marco Osté, onze eigen Houtense ijsmaker. Dit keer echter hebben we alleen voor de koffie gekozen.Kwaliteit/Prijsverhouding is goed, precies wat je bij een eetcafe mag verwachten. Het geheel inclusief drank en exclusief fooi voor nog geen 50 euro mag er zijn.

Personeel
Het personeel is lokaal, en bedient zowel het eetcafe als het bargedeelte. Men is vriendelijk, en staat klaar als er vragen of opmerkingen zijn. Ook weet men genoeg te vertellen over de kaart, iets dat in deze tijd met op andere plaatsen veel wisselend bedienend personeel  een zege is.


Website

De website is recent vernieuwd, en ziet er netjes uit. Het geheel is overzichtelijk en werkt makkelijk en snel. Alle informatie is goed te vinden, en wordt persoonlijk gemaakt door de twitterfeed op de site. Zelf heb ik wel eens online gereserveerd, en het viel me dan op hoe persoonlijk het mailtje was dat ik ter bevestiging terug kreeg.Totaaloordeel
Een eetcafe waardig! Men komt alles na wat ik er van verwacht; gemoedelijke  sfeer en over het algemeen goed eten en goed personeel. Een mooie 7.5 voor Eetcafe de Kleine Geer.  Hoe dit nog hoger kan worden? Als het druk is kan het personeel het niet echt aan, en lijkt men ook niet echt praktisch bezig; men haalt dan eerst de tafels leeg (terwijl het al zo laat is dat er echt geen volgende ronde gasten meer komt), maar laat gasten die al zitten gewoon wachten; men neemt dan geen nieuwe bonnen op, en vraagt dus ook niet aan de gasten of ze nog iets willen drinken; daar zie ik zelf nog een mooie omzetverhoging liggen. Verder is het gewoon goed en gezellig, en zullen we zeker nog vaker naar de Kleine Geer gaan.

Last Updated ( Monday, 21 January 2013 18:19 )  

Leuke spreuken!

Verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt, hoe ouder je wordt

Veel mensen danken hun goede geweten aan hun slechte geheugen

Verstand is het meest eerlijk verdeeld op deze wereld. Iedereen denkt er genoeg van te hebben

About me!

Wil je echt weten wie er achter deze website zit? Weet je heel zeker dat je dat wilt weten....?
Klik dan op Read More......

Who's Online

We have 31 guests online
You are here: Home Eten & Drinken Eten buiten de deur Eetcafe de Kleine Geer - Houten