Toppence

 • Create an account
  *
  *
  *
  *
  *
  Fields marked with an asterisk (*) are required.

In the Spotlight

mcgartland_eBoekenwurm
Fifty Dead Men Walking
"He lived like a real life James Bond, knowing full well that every day could be his last"- Sunday Express
neworleansLekker op het bord
New Orleans Groenteschotel
Veel verse groenten, verrassend van smaak

whiskyglasWetensWaard
Uisge Beatha - Water of Life
Whisky, er wordt veel over gesproken. Maar wat is het en hoe wordt het gemaakt?

aardbeien 2 goyp toppence

geuzmedia

Polls

Down Under - Nieuwegein

E-mail Print PDF

down underDown Under kenden we in eerste instantie als een watersport recreatiegebied, maar al snel bleken ze ook een restaurant te hebben. Nieuwsgierig als we zijn hebben we geboekt; een uitje voor Wouters verjaardag.


Algemene gegevens

Ravensewetering 1
3439 ZZ  NIEUWEGEIN
+31 30 28 77777
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Website URL

http://www.downunderrecreatie.nl

Openingstijden
Maandag tot en met Vrijdag: vanaf 11.00 uur
Zaterdag vanaf 16.00 uur
Zondag vanaf 13.00 uur

De kaart
De kaart heeft voor een ieder wat wils; van verfijnde gerechten met de nodige vis, tot en met de burgers en spare ribs.
Onze Keuze
Als voorgerecht hebben we gekozen voor brood met een bruchetta dip; smaak was fabuleus! We kregen 3 witte/maisbroodjes en 3 bruine met tarwevlokken. De broodjes waren net warm genoeg om enorm te genieten. We hadden geen spijt dat we geen apart voorgerecht genomen hadden. Alleen al voor de bruchetta dip zullen we zeker nog een keer terugkeren.Wouter had als hoofdgerecht gekozen voor de kangoeroe biefstukjes, geserveerd met sweet potato, pompoen en rucola boter. Een erg volledig gerecht, en een voortreffelijke combinatie. De rucola boter was erg lekker, en zeker waard om naar een recept op zoek te gaan! De biefstukjes waren medium rare gebakken, voor Wouter precies goed maar dit was niet vooraf afgestemd.

Ik had gekozen voor de Aussi burger, niet geserveerd op een bolletje maar op maisbrood. De burger werd geserveerd met bacon (1 stukje maar helaas), sla, tomaat, kaas en huisgemaakte barbecuesaus. De bbq saus was erg lekker en zeker een smaakmaker, de burger was groot, erg groot, maar lekker gebakken. Ook onze Amerikaanse vrienden zouden we hier zeker een plezier mee doen. Alhoewel beide gerechten al erg overvloedig waren, werden ook nog frites erbij geserveerd; dat was zelfs voor ons als redelijk grote eters veel te veel.We hebben tot slot nog even de dessertkaart bekeken, maar de gerechten die hier op vermeld stonden leken zo overvloedig, dat we besloten om maar gewoon een koffie als afsluiter te nemen.

De Kwaliteit/Prijsverhouding is zeer goed. De prijskaart mag er zijn; het restaurant is zeker niet goedkoop te noemen, maar daar krijg je ook kwaliteit voor terug!  Wouter heeft jus d’orange gedronken, en die was gewoon vers geperst. Mijn wijn, droge witte huiswijn, was erg lekker. Niet te droog, gewoon heel lekker. Dit alles inclusief drank, exclusief fooi voor maar 60 euro.

Het personeel was netjes gekleed en uiterst correct. Om Wouters woorden te gebruiken: ze waren alleen niet al te “loopvuldig”; ze hadden zich iets vaker mogen laten zien om iets makkelijker extra drinken te kunnen bestellen.


De website gaat slechts voor een klein gedeelte over het restaurant, omdat Down Under veel waterrecreatie heeft, maar je kunt er ook voetgolf spelen en paintballen. Leuk voor groepen; ik zal het zeker aanraden bij mijn werkgever voor een leuk uitje.  Voor het restaurant is er een eenvoudige pagina met foto’s; de menukaart is echter en pdf. Makkelijk om de kaart te wijzigen, maar als je kijkt naar de uitstraling van het restaurant had dit ook een “echte” pagina mogen zijn.


Ons totaaloordeel? Een dikke 8,5, en daar strooien we niet al te vaak mee.  Uitstraling is chic, maar niet overdreven. Wel zo chic dat ik niet bij mijn eerste bezoek aan spare ribs wilde gaan kluiven. Personeel attent en vriendelijk, zonder joviaal te worden. Het eten was erg goed; we willen beide zeker ook de andere gerechten van de kaart gaan proberen. Ik sluit dan ook af met de woorden: Tot ziens Down Under!

Kleine noot met humor: Op onze rekening werd melding gemaakt dat we voor Kerst nog konden reserveren. Dat is zelfs voor mij een beetje vroeg op 15 januari!

Last Updated ( Monday, 21 January 2013 18:23 )  

Leuke spreuken!

Verjaardagen zijn gezond. Hoe meer je er hebt, hoe ouder je wordt

Veel mensen danken hun goede geweten aan hun slechte geheugen

Verstand is het meest eerlijk verdeeld op deze wereld. Iedereen denkt er genoeg van te hebben

About me!

Wil je echt weten wie er achter deze website zit? Weet je heel zeker dat je dat wilt weten....?
Klik dan op Read More......

Who's Online

We have 34 guests online
You are here: Home Eten & Drinken Eten buiten de deur Down Under - Nieuwegein